سواد رسانه ای یک بخش از سواد است که سواد دیداری و تحلیلی و اینترنتی را شامل می شود و حتی اگر فردی خواندن و نوشتن هم نیاموخته باشد میتواند با درک درست و واکنش به یک رویداد میزان سواد رسانه ای خود را نشان دهد.
امروز یکی از زمینه های اختلافات و اعتراضات مردم نداشتن سواد رسانه ای می تواند باشد زیرا بدون در نظر گرفتن منبع و اهداف اطلاعات منتشر شده رسانه ها سریعا واکنشی ناهنجار و بدون فکری را دارند.
رسانه ها به عنوان یکی از ابزارهای نشر اطلاعات وظیفه دارند سواد رسانه ای مردم را افزایش دهند و با تفسیر منطقی و درست اطلاعات مردم را از هدف اطلاعات از مشکلات ناشی از عدم آگاهی مردم پیشگری کنند.
رسانهها یک نظام ارزشی از جمله سرعت و اعتبار منبع دارند و هر رسانهای برای موفق بودن تلاش میکند سریعتر از سایر رسانهها خبری را منتشر کند به همین دلیل صحت خبر دستخوش اختلال میشود و حتی رسانهها مجبور میشوند خبر خود را تکذیب کنند.
سرعت همهگیری تکنولوژی ارتباطی موجب شد در جهان قانون و ساختار مدونی برای این ابزارها و تکنولوژیها به وجود نیاید به نحوی که مثلاً در ایام کرونا، کشور امارات جریمه سنگینی برای منتشرکنندگان اخبار فیک تعیین کرد، در حالی که قبل از آن چنین قانونی وجود نداشت. این سرعت قرار گرفتن ابزار لوکس ارتباطی در اختیار عموم مردم موجب شد فرهنگ و زیرساخت فرهنگی نیز برای استفاده از آن به وجود نیاید و حتی قابلیت نوشتن قانون نیز در این خصوص وجود نداشته باشد و سرعت قانوننویسی و سیاستگذاری به پای سرعت تحولات تکنولوژی نمیرسد.
رئیس ساترا در گردهمایی مجازی بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی که با همکاری سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و دانشجویان کشور برگزار شد، از برنامه ریزی ساترا برای افزایش سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر خبر داد و گفت: ساترا، امسال برنامههای متعددی برای افزایش سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر طراحی کرده است که یکی از این برنامهها، حمایت از تولید و نشر محتوای سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر برای پخش از شبکه نمایش خانگی و سایر سامانهها و سکوهای انتشار ویدئو است.
- مدیر رسانه
- کد خبر 11849
- 1119 بازدید
- بدون نظر
- پرینت