شما اینجا هستید

دسته‌بندی نشده » عید فطر، عید وصال بندگی
نویسنده : طاهره فجر داوذلی

هنوز سپیده سر نزده اما زن و مرد، پیر و جوان بعد از دل تنگی سال های کرونایی برای تشکیل صف های نماز عید فطر در حرم مطهر امام هشتم(ع)، راهی حرم مطهر شده اند و زودتر از موعد مقرر صف های نماز عید را در رواق امام خمینی(ع) بسته و بی صبرانه منتظرند.

در ورود های حرم عده ای از خادمان با عود اسپند از نماز گزاران استقبال می کنند و عده ای دیگر برگه های دعای قنوت نماز عید فطر را برای راحتی نمازگزاران دست به دست به جمعیت می رسانند. ساعت کمی از شش صبح گذشته است که صدای قاری قرآن با تلاوت آیه”ربنا سمعنا منادیا ینادی الایمان” در صحن و سرای رضوی می پیچد و جمعیت با سرعت بیشتری صفوف نماز را در سرتاسر حرم رضوی در چشم بر هم زدنی تشکیل می دهند.

در قدم به قدم صفوف نماز خادمان سلامت به مهمانان علی ابن موسی الرضا(ع) در حال خدمت رسانی هستند و تک تک خادمان سعی می کند با انجام درست وظیفه خود در با شکوه برگزار کردن نماز قدمی خالصانه بردارند.

گفتی دلمان در آرزویت باشد….

با سلام و صلواتی تلاوت قرآن به پایان می رسد و تصویر گروه تواشیح بر مانیتورهای صحن ها پدیدار می شود. نوجوانانی  که یک صدا با نوای جان بخش خود در عید بندگی  می خوانند” توی نماز و قنوت عید/ از شوق اللهم اهل الکبریا که همه می خونن دوباره/ اشک شوق از چشم ها می باره ” و حال و هوای دل ها را برای آسمانی شدن آماده تر می کنند.

مادری نشسته بر سر سجاده دعا برای فرزندانش و همه جوانان دعای عاقبت به خیری می خواند و مادر دیگر در حال مرتب کردن چادرگل گلی دختر تازه به سن تکلیف رسیده اش است. پروین غلامی می گوید:”امسال روزه داری برای من و دخترم که اولین سال روزه داریش بود حال و هوا و چالش خاص خودش را داشت. سعی کردم با آماده کردن دخترم از دیروز برای شرکت در نماز عید فطر خاطره ای به یادماندنی برایش بسازم تا پایان تجربه اولین روزه داریش به خواندن نماز عید در حرم امام هشتم(ع)گره بخورد. در این روز عید از خدا می خواهم همه مریض ها شفا پیدا کنند و به نظر امام هشتم(ع) در هیچ دلی غمی نباشد”.

باشد زکات فطره شکر هر مسلمان….

 سخنران پیش از نماز عید فطر، حجت الاسلام سید محمد رضوی نسب از نحوه اقامه نماز و اعمال  این روز از جمله پرداخت فطریه برای نمازگزاران مواردی را توضیح می دهد. مردی خود را به نزدیکترین صندوق فطریه می رساند تا به این مستحب به شکرانه سلامتی خود و خانواده اش قبل از شروع نماز عید فطر عمل کند.

با شروع شدن نماز جاماندگان با راهنمایی خادمان خودشان را به سرعت به صفوف نماز می رسانند تا به زمزمه “سبح به اسم ربک الاعلی” در رکعت اول همراه با جمعیت و امام جماعت نماز عید فطر آیت الله علم الهدی برسند. دست ها رو به آسمان می شود و نجوای سراسری “اللهم اهل الکبریا و العظمه” در قنوت های نماز در صحن ها و رواق ها یک صدا طنین انداز می شود. حال قریب دل ها را می توان در بارش تک قطره های باران بر صورت زنان و مردانی دید که عید فطر را فرصت دیگری برای نزدیکتر شدن به آستان پر از عظمت و بخشندگی خداوند می دانند.

همزمان با برپایی نماز، خادمان حرم امام رئوف قبل از تمام شدن نماز با نظم بسته های متبرک صبحانه را در مقابل تک تک مهمانان علی ابن موسی الرضا(ع) به عنوان عیدی با احترام می چینند تا نمازگزاران اولین صبحانه خود را بعد از یک ماه روزه داری با رزق رضوی افطار کنند.

خطبه های نماز عید بر خلاف خطبه های نماز جمعه، بعد از نماز توسط امام جماعت خوانده می شود. در بخشی از خطبه ها آیت الله علم الهدی می گوید:”خدا همه مشکلات پریشانی ها را حل می کند و از خصوصیت های امروز این است که امروز عید نجات از سرگردانی در عرصه زندگی است که باید با باور و تسلیم بر آن بمانیم و فکر کنیم تا دیگر در سرنوشت ما حیرتی از امروز به بعد به وجود  نیاید”.

باران زد و برخاست غبار از دل و جانم…

مهدی شیرزادی یکی از زائران حرم ثامن الحجج(ع) در این روز عید است. او می گوید: حال و هوای حرم با این هوای ابری بارش قطرات باران  همراه با زمزمه های سراسری، یک تجربه به یاد ماندنی برای من در عید فطر شد که تا به حال در این روز مهمان آقا نبوده ام. امروز احساس کردم ساعتی در قطعه ای از بهشت نفس می کشم و فکر می کنم طروات و تازگی که وجودم در این لحظات حس کرد را هیچ گاه فراموش نکنم”.

پایان بخش نماز عید فطر همراهی صدای نقاره خانه در زیر هوای بارانی گردید. دل هایی که ضرب دلشان را “یا رضا” گویان با بارش باران و ضربه طبل های نقاره خانه گرفتند و پا به پای آسمان برای حاجت روایی اشک ریختند. رمضان سال ۱۴۰۱  با رویت هلال ماه شوال و خواندن نماز عید فطر هم گذشت. ماهی که ثانیه ثانیه آن عید بندگی  و نهایتش ضیافتگاه وصال بخشندگی شد و عیدی آن برای نمازگزاران در حرم مطهر امام مهربانی ها باران و نوای نقاره خانه یک عمر گره یک حال خوب برای دلدادگی بود.

طاهره فجر داودلی

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری پرستوها | اطلاع رسانی اخبار اقتصادی بانک ارز سکه طلا بورس بسته معیشتی یارانه وام تسهیلات سیگنال اشتغال تولید صنعت فناوری استخدام بیمه قیمت