شما اینجا هستید

اقتصادی » نوسانات بازار سهام بالاخره پایان می یابد

به گزارش پایگاه خبری پرستوها، در هفته‌ای که گذشت با افت ۳ و نیم درصدی از یک میلیون و ۴۴۷ هزار واحد به یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۷۹۹ واحد رسید و به این ترتیب محدوده حمایتی خود را از از دست داد. بسیاری از کارشناسان معتقدندعقب‌نشینی شاخص بورس از کف حمایتی می‌تواند زمینه را برای ریزش بیشتر فراهم نمایند.

برخی معتقدند عقب‌نشینی شاخص بورس می‌تواند تا محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی نیز ادامه یابد اما با این حال ممکن است اقدامات بازارگردانان و سهامداران حقوقی بتواند زمینه را برای بازگشت به محدوده حمایتی فراهم نماید.

از طرفی دیگر تداوم افت قیمت گروه‌های بزرگ دلاری و غیردلاری و سرایت این وضعیت به گروه‌های کوچک بازار که در هفته‌های گذشته پرتقاضا بودند، سبب شد تا شاهد خروج ۲ هزار و ۶۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از گردونه معاملات سهام باشیم. این مهم در شرایطی رقم خورد که با قرارگرفتن در اولین ماه زمستان، گزارش عملکرد میان‌دوره‌ای شرکت‌های بورسی روانه سامانه کدال می‌شود و تا به اینجای کار گزارش‌های مناسبی از سوی بنگاه‌های بورسی به بازار ارائه شده است.

پیش بینی روند بورس در هفته سوم دی ۹۹

مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سئوال که چرا بورس محدوده حمایتی را از دست داد؟ به خبرآنلاین گفت: هفته اخیر،هفته پرچالشی برای اقتصاد بود.خبرسازی بودجه نیز بسیار بالا بود. یک طیف می‌گفتند باید کلیات بودجه رد شود و یک عده بودجه را قابل اصلاح می‌دانستند.

وی ادامه داد: وقتی که بحث بودجه به این جا رسید که درآمدهای نفت کاهش یابد، سیگنال منفی به اقتصاد وارد می‌شود چرا که عملا کاهش درآمد نفتی به معنای اضافه شدن مالیاتهاست.

وی ادامه داد: فاز انتظار بورس سبب شد رد هفته گذشته یک روز بازار مثبت و یک روز منفی باشد. البته در همین وضعیت رصد حجم ها در بورس نشان می‌دهد حال بورس خوب است و هر چه به انتهای این ماه برسیم و گزارش سود و زیان‌ها بیاید، وضعیت بازار بهتر هم خواهد شد.

صفاری پیش بینی کرد امروز بازار مثبت باشد و گفت: من وضعیت شاخص را در هفته آینده مثبت می‌بینم. اگر شنبه بورس حجم بالایی بخورد بازار مثبت خواهد بود. اما ما شاهد این بودیم که پالایشگاهی‌ها در بازار منفی خوردند و دولت این پالایشگاه‌ها را به بانک‌ها واگذار کرد. باید منتظر بود که ببینیم بانک‌ها این قیمت‌ها را پایین آورده‌اند که به قیمت مفت از بازار بخرند و یا این که بازارگردانی این پالایشگاهی‌ها به بانک‌ها واگذار شده است. این‌ها همه ابهاماتی بود که در هفته گذشته وجود داشت و باید منتظر این هفته باشیم.

وی تاکید کرد: نکته اساسی این است که من نمیگویم سهام‌های شاخص ساز خیلی مثبت میشوند ولی انتظار این است که شاخص هم وزن روند مثبتی طی کند.

این تحلیلگر بازار سرمایه درباره دلیل عقب‌نشینی مداوم بازار چیست؟ گفت: در شرایط فعلی دلیل این عقب‌نشینی بودجه بود. چرا که بودجه برای یک سال آینده نقشه راه است. یخبرهایی نیز منتشر شد مبنی بر اینکه میخواهند قیمت‌های دستوری برای فولادی‌ها تعیین کنند. این‌ تصمیمات که بعضی نمایندگان مجلس دنبال آن هستند، برای بازار تصمیمات خوبی نیست.

هومن عمیدی یک کارشناس بازار سرمایه به روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: در هفته‌ای که گذشت بازار طبق پیش‌بینی‌ها پیش رفت و شاهد وجود رفتار نوسانی در شاخص کل و روند معاملات بازار بودیم.

وی به علت وجود نوسان در معاملات بورس اشاره کرد و به ایرنا گفت: وجود مولفه‌های مثبت بنیادی در بازار، عدم اطمینان در بین معامله‌گران و نیز تردید در رفتار سهامداران حقوقی باعث ایجاد فضای نوسان‌گیری در معاملات بازار شد و کلیت بازار را با شیبی نزولی به سمت شکسته شدن شاخص کل به کانال کمتر از یک میلیون و چهارصد هزار واحد روبرو کرد.

عمیدی با بیان اینکه حمایت شاخص بورس در محدوده‌های کانال یک میلیون و ٣٠٠ هزار واحد می‌تواند نویددهنده روند بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی باشد، اظهار داشت: وجود ضعف در تحلیل‌ها و رفتار معاملاتی به عنوان مهمترین آسیب در معاملات چند روز اخیر بازار سرمایه تلقی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تثبیت قیمت ارز در کانال ۲۵ هزار تومان و ضعف در بازارهای موازی ارزش معاملات بورس را همچنان مطلوب و مورد قبول نشان می‌دهد، اما بی‌توجهی به بازارگردانی‌های وعده داده شده و رها شدن سهام شرکت‌های بزرگ و موثر مانند مجموعه شستا و دیگر سهام بزرگ بازار سرمایه، باعث ایجاد فشار فروش در این نمادها و ورود نقدینگی به نمادهای کوچک بازار شده است که این موضوع می‌تواند زنگ خطری جدی برای این روزهای بازار تلقی شود.

این کارشناس بازار سرمایه به اقبال روند معاملات بازار به سهام شرکت‌های کوچک اشاره کرد و اظهار داشت: توجه به این نکته ضروری است که حجم و ارزش معاملات در نمادهای غیربنیادی بازار سرمایه که به طور معمول دارای ریسک‌های مخصوص خود هستند به طرز محسوسی افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تجربیات به دست آمده از روند معاملات بورس در سال‌های گذشته نشان می‌دهد زمانی که بازار وارد مدار نزولی می‌شود بیشترین میزان ضرر و زیان شامل حال سهامدارانی می‌شود که به سمت سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های کوچک و غیرشفاف پیش رفته‌اند.

این کارشناس به ضعف عملکرد بازارگردان‌ها در بازار اشاره کرد و افزود: هنوز مشخص نیست که به چه دلیل سرعت عمل بیشتری در بازارگردانی معاملات و نمادهای موثر بر جو عمومی بورس در دستور کار مسئولان سازمان بورس قرار نمی‌گیرد، به طور مثال در حالی زیان نزدیک به ۲۰ درصدی برای دارندگان صندوق پالایشی ثبت شده است که روند کلی شرکت‌های پالایشی در قیمت جهانی نفت و پارامترهای بنیادی این اصلاح و نزول را تایید نمی‌کند و فقط وجود فضای بی‌اعتمادی، ترس و عدم بازارگردانی موثر و مفید باعث ایجاد این زیان شده است.

وی روند معاملات بورس را مورد پیش‌بینی قرار داد و افزود: با تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس و گمانه‌زنی‌های مثبت بر سر تصویب کلیات طرح FATF انتظار بازگشت روند معاملات بازار سرمایه به مدار صعودی تا انتهای دی ماه دور از ذهن نیست.

عمیدی خاطرنشان کرد: انتشار گزارش ۹ ماهه شرکت‌ها، موتور محرک رشد بازار سرمایه در انتهای سال خواهد بود، باید منتظر ماند و نقش این پارامترها را در معاملات بازار دید.

آیا سهامداران همچنان می‌توانند به بورس امیدوار باشند؟
در هفته‌ای که گذشت، بورس بیش از سه درصد افت کرد با این شرایط آیا سهامداران همچنان می‌توانند به بورس امیدوار باشند؟

یام الیاس کردی،کارشناس بازار سرمایه می گوید: متاسفانه بعضی از سهم‌های شاخص‌ساز کف قیمتی خود را شکستند و برای رشد این سهم‌ها پول کافی در بازار سهام وجود ندارد. زمانی روند نمادهای شاخص‌ساز بهبود پیدا می‌کند که بازارگردان‌ها به جای نوسان‌گیری در این نمادها حمایت کنند.

عباسعلی حقانی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: سهم‌های کوچک به واسطه بازیگران خود رشد زیادی داشتند و احتمال می‌رود در جریان معاملات هفته آینده روند شاخص‌سازان بهبود پیدا کند.

حمید اسدی، حقوق‌دان بازار سرمایه معتقد است: به نظر می‌رسد بورس امروز روندی متعادل دارد اما عرضه‌ از تقاضا بیشتر است، همچنین احتمال نزولی بودن جزئی شاخص کل وجود دارد.

دلایل روند نزولی سهم‌های بنیادین
طی دو هفته اخیر عملکرد نمادهای کوچک از نمادهای شاخص‌ساز بهتر بوده است و عملکرد ضعیف شاخص‌سازان باعث روند نزولی شاخص کل شده است.

همچنین پیش‌بینی می‌شود در جریان معاملات این هفته از بازار سهام نیز تک‌سهم‌ها روند بهتری نسبت به شاخص‌سازان داشته باشند.

همچنین برخی از کارشناسان روند بورس هفته پیش‌رو را به دلیل افزایش تنش‌ها در منطقه نزولی می‌دانند اما پیش‌بینی می‌کنند در جریان معاملات دو هفته بعد معاملات بورس بهبود پیدا می‌کند.

حمید اسدی، حقوق‌دان بازار سرمایه با اشاره در رابطه با دلایل روند نزولی سهم‌های بنیادین به تجارت نیوز گفت: اولا در جریان معاملات نیمه اول امسال سهم‌های بنیادین رشد زیادی داشتند و این موضوع باعث توقف مقطعی رشد این سهم‌ها شد و طبیعتا بعد از این اتفاق گرایش سهامداران به سهم‌های کوچک بیشتر شد. دومین دلیل مربوط به راحت‌تر بودن بازارگردانی در نمادهای کوچک‌تر است به نوعی که نقدشوندگی در این نمادها را بالا برده است و همچنین سهامداران به سود بیشتر نمادهای کوچک پی برده‌اند و از طرفی سرمایه‌گذاری در نمادهای بزرگ بلندمدت است و همین امر نیز در سهامداران بازدارندگی ایجاد می‌کند.

این کارشناس در رابطه با اعتماد از دست رفته سهامداران گفت: بعد از عملکرد ضعیف صندوق‌های دولتی اعتماد مردم به سهم‌های دولتی از بین رفته است و این موضوع نیز باعث گرایش سهامداران به سهم‌های کوچک شده است. این در حالی است که دولت قرار است صندوق دارا سوم را در بازار سهام عرضه کند که با این وضعیت فکر نمی‌کنم استقبالی از این صندوق شود.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری پرستوها | اطلاع رسانی اخبار اقتصادی بانک ارز سکه طلا بورس بسته معیشتی یارانه وام تسهیلات سیگنال اشتغال تولید صنعت فناوری استخدام بیمه قیمت