این شرکت ادعا کرده بود که با برطرف کردن واسطهها و خرید مستقیم آیفون از چین، امکان پیشفروش آیفون با قیمت ۲۰ میلیون تومانی را فراهم کرده است. اما برخی از اعضای انجمن واردکنندگان موبایل گفتهاند که این شرکت هیچ وارداتی نداشته است.
لازم است یادآور شویم که انجمنها و مجموعههای صنفی معمولا به منظور حمایت از اعضای قانونی خود، از فعالیتهای متقلبانه هشدار میدهند و باید در این زمینه نیز از اقدامات سودجویانه و غیرقانونی در فضای عمومی جلوگیری کنند. بنابراین، عملکرد مجموعههای صنفی و انجمن مربوطه در این مورد نیز باید روشن باشد.
در ادامه، آگهی تاسیس یک شرکت مرتبط با مالک کوروش کمپانی منتشر شده است که در آن از صادرات و واردات همه نوع کالا یاد شده است. مالک کوروش کمپانی هم صریحا گفته بود که هر هفته ۲ هزار دستگاه آیفون را وارد میکند و با پرداخت ۳ درصد هزینه گارانتی، کالای وارداتی را به صورت قانونی و ثبت شده به مشتریان میرساند.
با این حال، نامشخص است که رئیس انجمن چگونه مطلع شده است که این شرکت هیچ وارداتی نداشته است. چرا که اطلاعات مربوط به شرکتهای واردکننده کالا تنها در اختیار گمرک و وزارت صنعت و معدن است. اگر این اتهام درست باشد، ماجرای کوروش کمپانی به فضای جدیدی میرسد که در آن واردکنندگان موبایل دخیل هستند.
واردات آیفون از سال ۱۴۰۱ فقط از طریق رویه واردات در برابر صادرات انجام میشود. به عبارت دیگر، در حال حاضر واردات آیفون تنها در دست گروهی از صادرکنندگان است. باید یادآور شویم که سازمان توسعه تجارت در ماه شهریور سال جاری اعلام کرده بود که با ورود افراد غیرمتخصص در زمینه واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار، احتمال ورود آیفونهای رفرش و ناکیفیت وجود دارد. به نظر میرسد که ماجرای واردات آیفونهای لوکس و خارج از رده، مشکلات جدیدی را برای این بخش از فعالان اقتصادی به وجود آورده است.
آدرس اشتباه واردکنندگان موبایل درباره کوروش کمپانی
یک نکته مهم در اینکه گفته شده مالک کوروش کمپانی واردات موبایل نداشته است این است که واردکنندگان موبایل بالای ۶۰۰ دلار را مستقیما به پرونده این شرکت مرتبط میکند.
در سال ۱۳۹۷، در زمان بررسی تخلفات واردکنندگان موبایل، اعلام شد که واردکنندگان مسئولیت دارند تا زمانی که کالای وارداتی به دست خریدار نهایی برسد. در واقع واردکننده به عنوان حلقه اول توزیع محصول در کشور، باید به عنوان ارائه دهنده کالا، قیمت را تا رسیدن به خریدار نهایی کنترل کند.
به همین خاطر، بسیاری از آنها به گرانفروشی محکوم شدند و دادگاه برای تخلفات قیمتگذاری و حوزه فروش موبایل، سالها حبس تعزیری برای آنها تعیین کرد. حالا سوال این است که چرا بر روی واردکنندگانی که محصول آنها مثل کوروش کمپانی است، نظارت نمیشود؟ آنهایی که متخصص نیستند و فقط با مجوز واردات، مردم را با تامین کالا برای برخی از فراریها از خدمت زیان میزنند.
در مورد عملکرد انجمن واردکنندگان موبایل، اقدامات این مجموعه در خصوص هشدار درباره کوروش کمپانی بسیار
مهم است که انجمن واردکنندگان موبایل نشان دهد که چگونه از واردات آیفونهای کوروش کمپانی باخبر شده است و چه اقداماتی برای جلوگیری از این تخلفات انجام داده است. اگر این شرکت واقعا وارداتی نداشته است، پس چگونه میتواند هر هفته ۲ هزار دستگاه آیفون را به مشتریان عرضه کند؟
کوروش کمپانی با استفاده از روشهای کلاهبردارانه مثل پیشفروش، مردم را فریب داده و سپس از پاسخگویی به آنها فرار کرده است. این شرکت با ایجاد انتظارات نامعقول در مورد قیمت و کیفیت آیفونهای وارداتی، مشتریان را به خرید تشویق کرده و سپس با عدم تحویل کالا یا تحویل کالای ناکیفیت و رفرش، آنها را متضرر کرده است.
این شرکت همچنین با ادعای تامین آیفون از چین و حذف واسطهها، سعی در ایجاد تصوری داشته است که میتواند آیفونهای اصل و جدید را با قیمت بسیار پایینتر از بازار عرضه کند. اما این ادعا با واقعیت سازگار نیست. چرا که واردات آیفون از چین به ایران ممنوع است و تنها راه واردات آن از طریق رویه واردات در برابر صادرات است که این هم با هزینههای بالایی همراه است.
به نظر میرسد که کوروش کمپانی با استفاده از شرکتهای مجازی و متخصص نبودن در حوزه واردات موبایل، سعی در ایجاد یک شبکه کلاهبرداری داشته است که در آن مشتریان را با قولهای دروغین و غیرقانونی به خرید و پرداخت وجه ترغیب کرده و سپس با عدم ارائه خدمات و کالا، آنها را مورد سوءاستفاده قرار داده است.
این شرکت باید مسئولیت خود را در برابر مشتریان و مراجع قضایی و نظارتی بپذیرد و به آنها توضیح دهد که چگونه و از کجا آیفونهای خود را تهیه کرده است و چرا آنها را به موقع و با کیفیت مناسب تحویل نداده است. همچنین باید به آنها خسارتهای وارده را جبران کند و از ادامه فعالیتهای کلاهبردارانه خودداری کند.
- مدیر رسانه
- کد خبر 12412
- 2269 بازدید
- بدون نظر
- پرینت